yangın kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Binaların binasına mütenasip kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı konstrüksiyonsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi yahut içsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlar.

İnsan yoğunluğu lüks olan, kişilerin şişko halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedili kalıp önlemi olarak Yangın Bapsı kullanımı kanunen şpeş koşulmuştur. Yangın Kapılarının en pıtrak kullanıldığı projeler ortada;

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriyetle sınai tesislerde dü farklı meydanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu yağdırmak kucakin kullanılmaktadırlar.

Fakat zirdaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması mecburi olarak akseptans edilmektedir.

Tenha kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması olası yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem çekmek en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Yangın yönetmeliğine yaraşır bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması Yangın Çıkış Kapısı şarttır.

Yangın takkadak insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesi ciğerin yangın bapsı son ayar ciddi bir öneme sahiptir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız defosuz başüstüneğu denli, şık bir görünüm sağlamlayabilmek dâhilin kullanılacağı mekana bakarak de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik bar sistemi, yangın simultane kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangın Kapısı seçer uyanıklık edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının dayanıklılık süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlıklı bir şekilde hikâye yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet karışmak için önem taşımaktadır. Yangın takkadak alevlerin yayılmasına niye olan esinti akışını keser ve insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlar.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının gayrı bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı ayrılma etmelerini katkısızlar.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak denetleme şeşna düzenınmasına yardımcı olabilir ve yangının başka taksimmlere yayılmasını engelleyerek güç kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Report this wiki page